Helg på pensionat Skyttbergs

 
Hildas nya favorit grej! Nån form av "nät-napp". Man kan lägga valfritt innehåll i nätet så suger / tuggar hon i sig innehållet utan att få några bitar i sig som kan fastna i halsen! Fick tips av en tjej i mammagruppen! Mycke bra grej helt enkelt! :)
 
Fredrik drog iväg på svensexa imorse, kommer hem imorgon eftermiddag så jag och Hilda spenderar helgen på pensionat Skyttbergs, mormor och morfar är överlyckliga att ha oss (läs Hilda) här! Igår va vi alla hos kusin Linn som blev 7 år! Himla trevligt!
 
Imorn, suprice suprice.. Fotboll igen! Denna gång möter de giffarna Sundsvall, då ska de bli vinst!
 
Dags att natta Hilda!
 

Tokfia!

 
Vi har en riktig gap-apa till dotter! Precis kommit hem efter en mammadejt hos barnmorskan och Hilda var den som pratade / skrek / tjoade mest av alla barn.. Herregud unge, älskar du att se småbarn så mycket? :)
 
Hon har sovit uruselt idag och hon började bli trött när vi va där så vi blev inte så långvariga, trodde hon skulle tokdäcka i vagnen. Men icke! Nu sitter hon och härjar i sin gåstol som hon haft hos sin farmor och farfar och är toknöjd med livet! Antar att hon är glad över att ha den här hemma! :P
 
 
 
Puss på dig mitt hjärta!!

Gulle!

Rubriktorka

Ytterligare en helg som bara rusat förbi! Man går och lägger sig fredag kväll och tjolahopp, så är det söndagkväll! Men de betyder väl att man har kul och hittar på saker eftersom tiden går så fort? Så ser jag det iallafall! :)
 
Kortfattat om vad vi hittat på denna helg! I fredags tog jag och Hilda en promenad med några mammor, det slutade med att jag gick hela vägen till Hässelby efter den promenaden, så ca 3 timmar senare var vi hos mamma och pappa. Lååång promenad på ca 1,5 mil! På lördagen åkte vi till Norrtälje, Fredrik och Hilda var hos Fredriks föräldrar medans jag va hos frissan! Sedan var det fika hos Tommy och Malin innan vi styrde hemmåt igen. Igår hade vi lite söndagsstädning på förmiddagen, på eftermiddagen hängde vi med mammor, pappor och barn en liten stund! Vädret va inte kalas för att sitta på en gräsmatta men va gjorde de när vi ändå hade de trevligt!? :) Efter det var det fotbollstajm, AIK kryssade borta mot Peking.. Jobbig match väntar mot Ellos på onsdag nu!
 
I veckan är det full fart, igen! Hittade x antal rabattkuponger i plånboken så när Hilda vaknat tänkte jag gå till Solna och se om jag kan hitta nåt skoj, ikväll ska vi på lägenhetsvisning och sen är det Göteborgs-derby på tv. Imorn, träff me mammor och barn och på kvällen blir det troligtvis middag med Lisa och Peter! På onsdag har jag endast fotboll inplaneat på kvällen och på torsdag är det mammadejt igen! Jag känner inte att jag har någon anledning att klaga på min mammaledighet! :)
 
 
 
Hilda är mer och mer rörlig om vi säger så! Behöver seriöst snart en lekhage! Bild nr 1 är väldigt mörk men hon har kilat fast sig mellan köksön och barstolen! Bild nr 2, härj-Hilda! Bild nr 3, lunch! Mums!! :) Bild nr 4, första tanden är på G och jag är såklart redo! Hon bet i min näsa igår och då kände jag något vasst där inne! Liten blir större.. :)
 

Myspys dag!

Vilken mysig dag vi har haft!

 

Det började med öppet hus på en förskola Hilda står i kö till med 2 andra mammor och deras sötnötar! Efter det handlade vi lunch och gick hem till en av tjejerna så barnen fick leka av sig och att både vi och barnen fick mat i sig innan vi gick ut på en megapromenad! Vi avslutade med en fika i en park, höstsolen gassade så vi kunde inte annat än njuta! :)

 

Nu ligger jag hemma i soffan och känner mig jättedegig av all frisk luft, Hilda fick lite banan innan hon tokdäckade i sin säng! Så nu inväntar jag Fredrik så vi kan ta tag i att laga middag innan det är avspark kl 19 för mitt kära AIK!

 

 
Hilda fick besök av en fjäril på mössan, den satt där en bra stund innan den flög iväg. Lägg märke till färgerna.. Måste va ett tecken :P

Krypställning!

 
  


Hilda har de senaste veckorna börjat ställa sig i krypställning.. Hon har ålat omkring på golvet och förflyttat sig i en månad men nu står hon som på bilderna och skjuter sig bakåt, tillslut är hon vid elementet och precis då får hon för sig att vända sig om och dundrar i med huvudet i elementet, gång efter gång.. Hmm! Men hon är glad iallafall!
 
Idag var vi på 6-månaders kontroll och det gick finemang! Hon följer sin kurva och de är väl tur de! Stor donna, 9,5kg. Fast nu är viktökningen seg när hon börjat käka mat och rör sig konstant!
 
Annars då? Ja-a.. Imorn spelar AIK mot Napoli i Neapel så jag följer matchen från tv soffan! Nästa gång det bär av till Råsunda är på onsdag nästa vecka. Men däremellan spelar de mot Norrköping på bortaplan.
På lördag ska vi till Norrtälje, ett frisörbesök är sen låååångt tillbaka inbokat och efter det ska vi på Tommy´s 30-års firande! På söndag ska vi förhoppningsvis ha mammapappabarn dejt med mammagruppen, hoppas på bra väder så vi kan ses ute för de blir lite trångt om vi ska ses inomhus hos någon eftersom vi alla bor i lägenheter!

3 underbara 0!!!!!

Phuuuuuuuuuuuuuuu!! Vilken match!! Herre min gud!
Jag som tvekade om Majstorovic, fy mig! Han var stark och hade sjukt mycke pondus! Kändes stabilt hela vägen!
 
Men de tog ju ett tag innan matchen va över. Va där vid 13-tiden, matchen skulle börjat 14:00, men strul me kollektivtrafiken gjorde att folk inte kom till Solna så matchen började 14:30. AIK var utspelade första 10 (kanske 20) och jag hade tankar om att de här kommer bli jobbigt! AIK vaknade till liv och tog över mer och mer i slutet på första halvlek. I paus vet jag inte vad som hände men de va ett helt annat lag som kom ut på banan och de gjorde 3 (!!) -  0!! Herreguuuuuuuuuud så lovely! AIK har inte vunnit över DIF sen 2009 och nu, i sista derbyt på Råsunda inför storpublik, vinner de och de äger matchen (iallafall i andra halvlek)! Ojoj! Måste få skriva av mig min lycka!!!!!
 
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHH!!!!!!!!!!!!! Nu ska jag försöka se reprisen och sen natta Hilda innan jag kommer själv somna gott!
 
Lite bilder från matchen!
 
 
   


 

Dagen före D..

=
 
Derby imorgon. Nervös. Magsår. Ångest. USCH! Hur kan man må så här pga att några ska sparka en boll.. De är så mycke uppsnack, favoritskap och munhugg hit och dit. Nu är att båda gängen är i form, jag är liiiite skeptisk till att AIK eventuellt kommer starta med Majstorovic i backlinjen, killen spelade 45 min häromdagen men innandess har han haft en lååång skadeperiod. Pallar han trycket? Skansen har ju 2 bra lirare på topp! Fyfyfyfyyy!! Men, går de åt pipan.. Ok, AIK är vidare i Europa, de är inte dom + att jag får komma hem till min Hilda och gosa!
 
<3
 
Idag ska vi bege oss till lite shoppingcentrum, jag vill shoppa röven av mig! Knappt handlat nå nya kläder sen.. hmm.. Mammakläderna när jag var gravid räknas inte.. Så de har gått över 1 år! Visst, nåt tråkplagg hit och dit men nu känner jag att jag vill ha en ny garderob! De kommer troligtvis sluta me att jag kommer hem med ett gäng tofsar och hårklämmor medans Fredrik har x antal påsar med sig.. De är så de brukar sluta när jag är på shoppinghumör! Nu ska jag underhålla min pratkvarn till dotter innan vi ska gå in och väcka Fredrik!
 
Hilda by night i olka sköna ställningar
 

Lalala

Morning alla pigga och glada!
 
Hilda sov 7 timmar i sträck inatt! Yeay! Med risk för att låta negativ så var det enda dumma att hon somnade vid 20 vilket innebär att hon vaknade vid 3.. Men ändå, med lite käk och 2 (!) torra blöjor senare så sov hon gott tills kl 7:30 då pappa Fredriks väckarklocka härjade! Men hon verkar må bättre, redan igår var det skillnad så nu lever jag på hoppet att den kinkiga Hilda bara var på besök för den dagen! :)
 
Idag tänkte jag gå till Solna C och leta efter en klänning till de stundade bröllopet mellan Tommy och Malin! Vart helt inställd på vad Hilda ska ha för kläder, vad vi skulle köpa för present mm.. Sen slog de mig att jag kanske ska ha nåt festligt på mig. Mina sommarklänningar som hänger i garderoben känns inte riktigt rätt att ha på sig i slutet av oktober. Dessvärre är de inte himla lätt att prova kläder när man har barnvagn med sig, så får reka lite idag!

Kinkig Hilda

Oj vilken natt och vilken dag! Hilda har inte sammarbetat med mig alls.. Hon vaknade vid 3 inatt och var tokpigg, försökte ge henne matkoma med en flaska ersättning och satte igång hennes speldosa, de funkade till kl 05:30, då gick jag upp med henne. Hennes näsa rann och hon hostade, så jag hängde på låset till apoteket idag! Först in var jag också och ute med mina saker mindre än 2 minuter senare! Tempo kallas det!
 
 Så under dagen har Hilda inte alls vart sig själv, gnällig, kinkig och trött men hon har inte kunnat somna! Gick ut och gick i 2 ½ timme och då sov hon lite iallafall. Ska trycka i henne en alvendon ikväll så hoppas jag att hon är sig själv och lite piggare imorn, för då är tanken att vi ska träffa mammagruppen och alla små knoddar! :)
 
Någon som vet vad detta kan bero på? Jag hoppas och ber till gud att de har med hennes förkylning att göra, alternativt att tänder är på G!
 
Ikväll blir det hämtmat och sedan slockna så fort tillfälle ges! Nu märker jag hur bortskämda vi varit med en sån snäll bebis, hon har knappt gråtit innan... *Peppar peppar*

6 månader

Lilla hjärtat! Idag är du ett halvår!!
 
 

  
 
Present från pappa Fredrik till höger!
 
 
 Idag var Hilda klarvaken 05:50, så bara gilla läget! Men jag kan inte klaga, hon somnade runt 19 så hur länge som helst kan hon ju inte sova. Idag ska vi roa oss på Solnadagen, bla hylla AIK-spelarna för bragden i Moskva, sen ska vi in och tjuvkika på nya Friends Arena, även kallad "Polarn" av oss gnagare!
 
 Måste slänga in ett supergott recept också som jag bakade häromdagen!
 
Vit Choklad-Macadamia Cookies
 
125 g smör
1,25 dl strösocker
1,25 dl farin socker
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt (valfritt)
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 msk vaniljsocker
100 g vit choklad
100 g macadamia nötter
 
Rör smör och socker till en krämig smet. Tillsätt ägget och rör om ordentligt. Blanda och rör ner resten av ingredienserna. Häll ner chokladbitarna och nötterna och rör runt. Rulla ca 25-30 bollar av smeten och lägg på bakplåtsppapper, platta ut dem en aning.  Lämna utrymme mellan kexen för de växer i ugnen. Grädda i 175 grader ca 10 minuter. Kexen skall vara sega i mitten och knapriga i kanten.
  

Yummy!!
 

Premiär-tofsen!

Vilken snygging va?

Hon har blommor i sitt hår!

      
   

Så då fick jag i ett hårspänne i Hildas kalufs! :)
 
Här under är lite bilder från veckan som gick! En dag va vi i Norrtälje, vi gungade med kusin Frans när vi hälsade på Fredriks föräldrar! Den sista bilden hänger Hilda på NetOnNet! Vår TV vi lämnade in för 3 veckor sedan gick inte att återuppliva, så nu har vi en ny. Säkert en jättebra, jag röstade på en vit TV denna gång.. Men icke..
 
     


RSS 2.0