Lalala.. :)

Då var även tågbiljetterna till Göteborg bokade och jag gick som ungdom! I´m still young, wohoooo! :)





Lite vår i luften idag! Sopade gator och klarblå himmel är det iallafall! :) (Bilden är usel men hade bara mobilkameran till hands)

Vi hade iallafall tur med vädret

Jaha! Då var det dags igen! Imorse när vi kommer till tunnelbanan står det snyggt och prydligt att det är stopp i tunnelbanetrafiken längst den gröna linjen. In till Centralen kommer vi men där råder katastrof, efter många armbågstacklingar och löpturer kom vi på ett tåg som iallafall tog oss till Slussen, och därifrån fick det bli en härlig morgonpromenad längst Götgatan. De va som ett lemmeltåg åt båda håll! Anledningen till detta sägs vara en olyckshändelse men det innebär att nån fått för sig att hoppa framför ett tåg, smart i rusningsrafik.. Låter kanske okänslig men jag blir lite halvless!
Men, idag sken solen på oss så de var ju trevligt väder att gå i om inte annat! :P

För övrigt så har jag fått ett nytt favoritprogram, "99 saker man måste göra innan du dör" heter det, med Erik & Mackan. Helt störda personer med sjukt rolig humor! :D Går på 6:an vid 21-tiden! Underbart roligt!! :)



Jahopp

Underbara SL. Verkligen motiverande att betala 700kr i månaden för skiten! Ska börja från början!

Vi kompade från jobbet vid 15:15 tiden för att i lugn och ro hinna till Oscarsteatern där vi skulle gå på Talang kl 16. Tunnelbanan kom till Skanstull men i Gamla stan var det stopp och då ropar de ut att det var strömavbrott vid Fridhemsplan och bad oss se efter andra resvägar. Jaha sa vi och bytte tåg för att försöka komma in till Centralen iallafall, vi var inte ensamma vid den tanken så vi trängdes med halva Söder som ville komma in mot stan på den röda linjen där det inte var stopp. Väl inne i stan, alldeles för sent, kom vi till Oscarsteatern och det snöregnade och blåste och kön me folk var låååång. Vi såg på varandra och valde att åka hem. På väg ner till blå linjen strömmar de av folk och där nere står en tunnelbana! Jippi tänkte vi, äntligen lite flyt! Men den bara stod och stod.. Inget hände, ingen info eller nånting! Sen kom informationen att strömavbrottet nått ända ut till Hallonbergen. "Jaha, då går vi väl hem då" kläcker Fredrik ur sig. Ja men visst, jättebra idé! Om det vore sommar och härligt väder, sa jag. But no no, det var grått, snöblandat regn och storm. Men vi gick, från stan till Solna i motvind! Heja oss :) Väl hemma nu sitter vi och tinar upp och håller oss inne resten av kvällen, Fredrik ska spana in fotbollen och jag hockeyn på tv´n ikväll istället! Svar ja, slutspelshockey går före tråkiga landslaget!



En otroligt härlig bild från vår mysiga promenad ;)

Hemma..

.. på min gata i stan, har jag varit hela kvällen!

Borde verkligen gått på mitt band men ursäkterna är många! Istället har jag suttit och kollat på AIK-Falun i innebandy på TV´n och sedan har vi även bokat en liten tripp till Göteborg 9-10/5. En natt på ett mysigt hotell, men huvudgrejen med trippen är att vi ska gå på Göteborg-GAIS, Götebordsderby för den som undrar ;). Tanken var först att vi skulle åka ner tidigt lördag morgon redan för då hade jag kunnat fått gå på Häcken-AIK den 7/5 men hotellen ruinerar oss, så vi nöjer oss med en natt och en fotbollsmatch, Fredrik är mer än nöjd! :)

Imorn ska jag och Fredrik gå och spana in "Talang", får se hur det funkar! Det börjar 16 och håller på till 22.. jises, hur ska jag orka?

Baktajm igen

Verkar som att jag fått nån dille på att baka! Dessa gjorde jag idag! Blåbär och citronkakor me lite florsocker på, får se om de blir goda! :)



Idag är det eventuellt sista matchen för säsongen för AIK i hockey. Oavsett om de torskar eller vinner så kommer de hyllas av en fullsatt Globen! Skäms över att jag inte skaffat biljetter, jag och Fredrik sa att vi skulle gå på minst en match men de är totalt slutsålt.. Så får se det hela på tv´n hemifrån istället, har inte nerver till sånt men de får gå! Men som sagt, förlorar dom kommer de få stående ovationer med jubel och hyllingar av drygt 14000 personer. Vinner dom, ja även då får de givetvis jubel över sig! Så lite oavsett hur det går, kommer Globen koka, skönt läge ändå! :)

 

Däremot så införskaffades idag biljett till DIF-AIK som spelas nästa måndag och även Bibeln är inköpt! :)

 

 

Genrepet de hade idag slutade 5-1! :) Fantastico!

Oh happy days! :)



Införskaffat säsongskort - Check

Fredrik har dragit iväg på innebandyträning och jag sitter i soffan och pustar ut efter powerwalken på mitt band och kollar på Mästerkocken på TV. Inser att det redan är onsdagskväll, vart tog veckan vägen? Och vart tog mars månad vägen? Redan lön på fredag! Grrreat! :)
Imorn efter jobbet har vi kvällsmöte så det blir en sån där härlig 12-timmars arbetsdag igen! Men bra att få lite komp! Helgen blir en kalasig sådan igen, 3:e helgen på rad och det är inte slut med de, även nästa helg består av kalas! Beach 2011, här kommer jag.. eller nåt ;) Vi, eller Fredrik, har planer på att byta till sommardäck i helgen, mer och mer vårtecken och det tackar jag för!

Förra helgen trampade tom rådjuren omkring på mamma och pappas tomt! :)



Måste berätta om de här också! Fredrik uppmärksammande en rolig bild i en nyhet i Metro imorse, de har pixlat hundens "ansikte" för att inte hänga ut den! Gulle! :)

Lycka

Idag ska lyckan bli fulländad! Ska införskaffa mig biljett till derbyt mot Skansen som spelas om 1½ vecka och sedan säsongskortet så jag kan (förhoppningsvis) få njuta av alla hemmamatcher under säsongen!! :)



Hurtbulle

 

Idag gick jag och Fredrik från jobbet i Skanstull in till Centralen och tog tunnelbanan därifrån! Himla duktigt va? :) De tog ca 30-40 min sammanlagt och det var inte sista gången vi gick den trippen! Vi trodde det skulle vara skönt väder, solen började nämligen visa sig när vi slutade vid 16-tiden, men de va nån mindre skön storm som störde våra vårkänslor! Passande nog hade jag vårpremiär för converse dojjorna och vårjacka idag såhär vårdagjämningen till ära! Varmt och skönt? Nja.. Men imorn påstår tv-bruttan på tv4 att det ska bli 11, jag repeterar 11 (!!) grader varmt!! Wihuu! :)

 

Så här fin var himlen när vi väl va hemma! :)

 

 

Lite bilder på mina kära blommor som älskar solljuset lika mycket som jag! :)

 

 

 

 

AIK tapetsering

De utlovade bilderna :)







Konst va? ;)

Min älskade mupp

Ibland blir man ju bara mer och mer kär i sin andra hälft! :) 
Han sa att han var lite sugen på vattenmelon, så han gick och köpte en hel klump på 3kg och vips, över 100 kr ville de ha betalt för den. Alldeles utmärkt sa jag eftersom vi fick en försenad elräkning på över 4000 kr som snart ska vara betald! Underbart skoj att lägga pengar på såna pass nödvändiga saker som en vattenmelon då, tycker ni inte? ;)

Världsklass Fredrik, det gjorde min dag! Men det kostar ju att ligga på topp! ;)



<3

Kalashelg närmar sig!

Denna helg ska vi kalasa till det ordentligt! På lördag ska vi hem till Tommy och Malin o fira deras sötnos Theo, och på lördag ska Fredriks familj komma över och fira honom lite i eftersskott! Så ikväll blir det baktajm! Vaniljbullar och eventuellt nån tårta ska vi försöka få ihop! Önska oss lycka till! :)



2 såna här plåtar blev det! :)

Oj oj oj :)

Vad hände igår med mitt kära lag? De har chockat hockeysverige! Jag kan fortfarande inte förstå det! Från att vara totalt uträknade och helt plötsligt slog vi regerande mästarna med 4-0 i matcher! Wihuuu! :) T.o.m prinsen Danne var på plats och glädjeskuttade, inte illa! Det lär ta stopp i semin nu antar jag men still, bra jobbat! :)



Igår skrev jag lite om vårkänslor men imorse såg jag nog det som gav mig mest happy feelings!
"AIK´s premiär mot Mjällby 10/4"
finns numera tapetserat på många platser i Solna! (ska fota och lägga upp så får ni själva se, till er stora förtjusning antar jag? ;) ) Snart börjar folk vallfärda mot Råsunda igen, jag blir alldeles lycklig av bara tanken! :)
Men innan dess är det ju derby mot Djurgården 4/4! Inte långt kvar nu!

Idag efter jobbet ska jag åka sightseeing ut till Hässelby Villastad och va med mamma, ska även sova där. Pappa är uppe i fjällen med en gammal arbetskamrat så tänkte hålla mamma sällskap!

Vår

Nu är det officielt vår! Imorse såg jag krokusknoppar som stack upp ur rabatten och videungen har även den börjat blomma ut! Alldeles, alldeles underbart!! :)



Recept

 Godmorgon! Kvällen igår blev lyckad och Fredrik var nöjd med sin födelsedag! :) Största hitten under kvällen blev ett hembakat bröd, här är receptet:

Antal portioner - 4
Färdigt på - 2 timmar

Ingredienser

0.5
paket jäst
1 1 msk honung
2 2 tsk salt
0.5 0.5 dl timjan, finhackad
0.5 0.5 dl rosmarin, finhackad
100 100 g soltorkade tomater, finhackade
5 5 dl vatten
1 1 dl mjölk (3%)
5 5 dl havregryn
6 6 dl vetemjöl
3 3 msk solrosloja
1 1 msk flingsalt
3 3 msk olivolja

Gör så här

1. Smula jästen i en stor bunke. Tillsätt honung, salt, timjan, rosmarin och soltorkade tomater.

2. Blanda mjölk och vatten. Värm fingervarmt, ca 37 grader. Häll i blandningen i bunkern. Rör om så att jästen löser sig.

3. Tillsätt mjöl och havregryn. Rör snabbt ihop den lösa degen. Låt degen jäsa under duk i ca 1.5 timme.

4. Olja en plåt med solrosolja. Töm försiktigt upp degen så att jästbubblorna blir kvar.

5. OBS! Tryck inte ut degen på plåten. Pensla degen försiktigt med olivolja. Strö flingsalt över brödet. Klipp över timjan och rosmarin över brödet.

6. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter i 225 grader.

 

 

Lite andra bilder från kalaset!

Oerhört snygga va? ;)

 

Grattis Fredrik

Grattis älskling på 28-års dagen! :)



Ikväll kommer Lisa, Lumpan, Viktor och Ninni på besök och 3-rätters står på menyn! :) Det skulle blivit nån form av plockmat från början men tiden räckte inte till så Fredrik har fått välja en födelsedagsmeny! Sen efter all mat blir det godis och Melodifestival-final! Tror och hoppas på en mysig kväll!

Både jag och Fredrik känner oss lite halvtrötta efter heldagen igår, det var en väldigt fin begravning men det är mycket spänningar som släpper efteråt och bilresan hem var ganska jobbig! Framför allt för mig, mådde illa och blev åksjuk, aldrig hänt förut men de berodde väl på att jag inte mått riktigt 100 de senaste dagarna! Men vi var hemma vid 21 och jag somnade som ett barn ganska snart därefter!

Ha en fin dag allesammans, jag ska återgå till städningen, bakningen av bröd och sedan matlagningen! :)



Morning!

Gick hem från jobbet igår, hade feber så låg först och frös under 2 täcken med mjukisdress och raggsockor på, sen när Fredrik kom hem och väckte mig var jag dyngsur av svett! Yuck! Men jag är tillbaka på jobbet idag, jobbar bara till 13 sen kompar jag ut så med en alvedon i kroppen kommer dagen gå galant! :)

Krasslig

Varning för att låta lite gnällig..

Vilken förkylning jag lyckats dragit på mig, ber till gudarna att den försvinner till helgen när det är dags för både roadtrip till Karlsborg för begravning och sedan middag hos oss! Huvudet värker, halsen krånglar, kroppen gör ont, snoret rinner och hostan och nysningarna går hand i hand! Bläää! Går på alla möjliga droger och c-vitamindrinkar och allt annat man kan tänka sig, så heja heja säger jag! :)

I övrigt är det annars bra! Händer inte överdrivet mycket nu.. Längtan till våren är enorm! Jätteskönt att solen börjat värma lite men det vore ju inte helt fel att få se lite krokusar, snödroppar o tussilagosar samt när de ska börja sopa trottoarena, där snackar vi vårkänslor! :)



Wohooo



Vilken pärs! Slutspel!! :) Men vem trodde det? Inte många! Struntar nästan hur det slutar i matcherna mot HV71 nu, vi tog oss iallafall till slutspel! :) Strongt! Glädjen är stor för en AIK:are just nu! :)

Melodifestivalen då? Heja Sara säger jag!! :) Men den andra fjanten som gick vidare? Blir så less.. Urusel låt...

Hellu

Hej lördag! Imorse vaknade jag av en 5-åring som ville gosa.. Mysigt tyckte jag, hot tänkte Fredrik, hehe! Men klockan var endast halv 7 när jag var på benen imorse så den här dagen är verkligen lång, skönt att kunna utnyttja ljuset till fullo för en gångs skull! :)

Men det är ju bara eftermiddag och vi har hunnit med hur mycket som helst idag, men det är lika mycket kvar av dagen känns det nästan som! När jag skriver att vi hunnit med mycket betyder det  = gjort av med pengar i de här fallet.. Ikea som vi skulle till i veckan åkte vi till idag istället, vi åkte till den i Uppsala för att få lite variation, men innan det var vi på Thuns (mini-Ullared skulle man kunna kalla det), Fullerö Handel och Rusta!

 

Här är 2 bilder från gårdagskvällen på efterrätten vi stod för! Det blev en hit! :)

 

 

Solbrillorna på idag! :) På vägen hem från Uppsala svängde vi av mot nya arenan.. Och den växer och växer!

 

 

Kvällen kommer bli lugn, ska väl spana in Melodifestivalen och sen kommer sängen få min uppmärksamhet, tänkte se Vasaloppsstarten imorn! Annars blir det metadels en vilodag imorn, veckan är fullspäckad! Ska jobba fram till kl 13 på torsdag, sen bär det av mot Karlsborg för begraving! Men innan torsdag är tanken att vi ska ha hunnit inhandla lite smått och gått från spritbanken, köpt all mat samt sanerat lägenheten inför lördag då vi ska ha vår middag/partaj för Fredrik som fyller år då! Möjligen lite schlager inspirerad med tanke på att finalen är samma kväll, den som lever får se! :)

 

Lovely

Skönt med fredag! :) Först ska jag jobba till 17, sen blir jag fri! Direkt efter det åker vi iväg för det väntas middag och myskväll i världsmetropolen Almunge! :) Lisa och Lumpan och deras härliga ungar ska få besök! Jag och Fredrik ska bjuda på efterrätten! Vi har proppat bilen full med packning, med bla vår chokladfontän! Smaskens! Det blir till att doppa marshmallows, nötter, ananas, kiwi, mango, melon och stjärnfrukt i goood choklad! 




Om 1 månad smäller det!! *Trumvirvel*...

Allsvensk premiär!! Derby mot Djurgården!! Som jag längtar!! :) Känner nästan samma känsla som jag tror ett barn gör på julafton!

Svar ja, fotboll är en stor del i mitt liv för er som inte visste det! :)



Trevlig helg!

Strålande sol



Vilket underbart väder det är idag! Var ute en stund idag och solen gassade för fullt! Stod i solen i någon minut och det värmde så skönt på ansiktet! Kollade på termometern, den visade 13,9 PLUSGRADER! Visserligen i solen men ändå, jag njuter! :) Hoppas verkligen att den är här för att stanna några dagar! Främst för att ljuset är alldeles underbart men även så att den förbaskade snön och isskorporna på trottoarerna kan försvinna! Är de för mycke begärt? Nää.. tänkte väl de! :)

Vi har passerat halvtid av veckan och idag ska vi åka iväg till Jysk och Stinsen, sen ska Fredrik iväg och träna innebandy på kvällen så då får väl jag gå på mitt band så jag också gör nån nytta! :) Går på det 30 minuter om dagen men det är roligt att ha sällskap av honom så man kan prata samtidigt, men får nöja mig med tv´n som sällskap ikväll! :)

RSS 2.0