Say no more

 
 
Hilda har blivit väldigt mammig under de senaste veckorna, och hon vill inte skiljas åt.. Så fort jag bara lämnar rummet så blir hon ledsen. Är hon kinkig när hon lekt en stund så kommer hon krypandes och reser sig upp mot mig, hon vill helst bara vara i famnen. Samma sak är det när det är sovdags, hon somnar i sin egen säng men vaknar hon till på natten duger det inte att somna om i sin säng igen, utan då är det vår säng som gäller och då brukar det se ut som bilden ovanför visar, kunde inte hitta en mer klockren bild! Jag hoppas att de är någon "fas" hon går igenom.
 
Imorn bär det av till Norrtälje för nyårsfirande med Viktor, Ninni och Ellie!
 
Gott nytt allihopa!

Julen

 
 
 
 
Vilken underbar jul det var! Trevligt sällskap, god mat och Hilda var den som fick mest julklappar, suprice? Nej knappast! Hon fick massa bra saker, idag hade vi t.ex gå ut och testa den efterlängtade pulkan, men vädret tilltalar inte så vi håller oss nog inne och städar och plockar upp allt.
 
 
Jag hade köpt boken "Här spelade vårt lag", om AIK´s sista år på Råsunda, jag fick självbiografin av Nebojsa Novakovic, signad tom, och Hilda fick pekboken för huliganer. Gillar vår familj fotboll eller vad? :)

Dan före dan före dopparedan

Nu närmar det sig!! Idag har tomtedräkten inhandlats, det är min lillebror som får ären att vara tomte i år! Han ser verkligen fram emot det.. Not
 
Hilda hade feber förra veckan en dag, 39,7. Hon var skållhet, men efter 12 timmars sömn så var hon sig själv igen och 2 nya tänder hade krypit fram! Sen den natten har hon, peppar peppar, sovit väldigt bra! Vi har bytt lite matvanor så de håller vi fast vid nu. Hoppas hon kommer va pigg och kry under jul. Imorn ska vi fira ute i Norrtälje, Hilda får redan imorn öppna julklapparna från sin farmor och farfar när vi är där, hon kommer få tillräckligt på julafton så vi får sprida ut det. Men innan det ska vi träffa Fredriks syskon och deras familjer, ska bli mysigt!
 
Får se om jag återkommer på julafton, annars god jul till er alla!! :)
 
 
 
 
 
 

Morsning

 
Då var vi tillbaka i Solna sen i fredags! Kändes skönt att bo i hus i en vecka, det jag inte kommer sakna är det eviga skottandet! Nu är det endast dagar kvar till jul och jag bara går och väntar, som ett barn tror jag. Mysigt ska det bli iallafall! I söndags åkte vi till Hässelby igen för att hjälpa mamma och pappa med att hämta och pynta gran, vi fick den i nät så man visste inte hur den såg ut men det blev en riktigt fin och tät Kalle Anka julgran! :)
 
Igår var jag och Hilda och några andra mammor från mammagruppen på öppna förskolan och lät barnen se något annat än oss mammor och de fick leka med lite andra leksaker! Va jättekul att träffa tjejerna igen, va ju så isolerad förra veckan då jag inte hade någon att umgås med på dagarna! Vi ska eventuellt ses imorn igen då de är julavslutning på öppna förskolan med lite fika och sedan skulle det sjungas julsånger. Jag hoppas att jag och Hilda kan gå. Vi ska först till banken och förhoppningsvis få lite bättre deal nu när Fredrik är bank-anställd, vi ska vara där 10 och avslutningen börjar vid 12.. Får se Hildas humör och mat- och sovtider under dagen. Annars är det inte mycke action i veckan!
 

Lucia

 
 
Glad lucia på er! Hilda fick nöja sig med lite glitter i håret detta år, nästa år avancerar vi oss! :)
Inatt kommer mamma och pappa hem från Kap Verde, så nu under dagen tänkte jag städa upp de som vi stökat ner så de blir lika fint som de va när vi kom! Sen har jag ytterligare en skottning av uppfarten framför mig samt borsta och salta trappen, för vilken gång i ordningen denna vecka vet jag inte!
 
Ha en bra dag allihopa! :)

Lite uttråkad

 
Det är inget jättefantastiskt väder ute när det snöar och blåser, och att gå ut och gå själv då lockar inte.. Men jag blir så seg av att bara sitta inne, dilemma! Hilda är inne i nån klängperiod, hon har somnat i min famn 2 dagar i rad, hur mysigt som helst, de har hon inte gjort sen hon var spädis! Men annars vill hon helst vara uppe i famnen och att vi ska gå omkring, sitta still och leka under en längre tid är inte aktuellt. Så hejdå änglavingar!
 
Igårkväll såg vi klart Johan Falk filmen, diggar verkligen de filmerna och rekomenderar dom starkt om någon vill ha filmtips till i jul! Se dom i ordning bara! :)
 
Här lyckades jag ta några bilder när Hilda va på bra humör!
 
 
 
 
Börjar längta till julafton, tycker de ska bli riktigt mysigt att fira nu när jag själv har barn. Jag är inte så mycket för julen annars utan skulle kunna äta en pizza, julmat är inte min grej. Mest ledigheten jag uppskattat, men NU är de andra bullar. Ska bli kul med Hilda, hon kommer säkert uppskatta snörena och papprena mest men vad gör man! Jag har vart klar med mina julklappar sedan några veckor tillbaka. Vi ska fira hemma hos mamma och pappa, min syster med familj kommer över på förmiddagen men på kvällen åker de vidare. Sen ska vi ut till Norrtälje och Fredriks familj någon av de övriga dagarna och när vi ändå är i Norrtälje ska vi träffa Theres som är där över jul istället för hemma i Göteborg!
 
Nog med babblande för denna gång!

Helgen i bilder

 
 
Ytterligare en helg till historien! Tyckte vi hann med rätt mycket! I lördags var jag först hos frissan i Norrtälje, sedan hem för att förbereda middagen tillsammans med Lisa, Peter och deras 3 barn! Vart supermysigt, alldeles förlänge sedan vi träffade dom! Vi hade dessutom årets glöggpremiär! Igår söndag hade vi en slappardag, men vi tog oss ut i kylan för en liten promenad och lekstund i parken iallafall! På kvällen skulle vi kolla på den sista Johan Falk-filmen, men hela filmen fungerade inte så vi har kanske 30 min kvar att se! Hyfsat irriterande! Får se om vi lyckas se resten ikväll!
 
Idag hade jag tänkt ut och gå, de såg ut att bli fint väder, men de ändras snabbt och nu öser snön ner plus att Fredrik sa att jag hade lite att skotta på uppfarten igen! FANTASTISKT att bo i hus, verkligen! Får se om vi avvaktar till eftermiddagen med promenaden! Hilda har i annat fall sin gåbil här som hon älskar att hoppa och tokköra runt i!
 
Får nästan dagliga sms från mamma och pappa att de har det soligt, varmt och alldeles underbart! Unnar dom det!
 
Tjoflöjt!

Hässelby-häng

 
Nu är vi i Hässelby! Finally! Lyx med villa och massa massa plats, mindre kul med snöskottning... Trots att pappa plogat och skottat uppfarten x antal gånger innan de åkte så hade den blivit inplogad igen, så det var bara börja skotta innan vi ens kunde köra in bilen! Samtidigt som jag gör det får man ett sms från mamma där hon skriver att de ligger och solar. Pang, de kallar jag som en smäll i ansiktet!
 
Idag har jag och Hilda redan vart ute på en promenad, men de blir en till när jag ska gå bort till Regina, min gamla lärare, som vi ska fika hos senare i eftermiddag! Så mycket roligare att gå på andra ställen än Solna, känns som att man kan varenda gatuhörn där..
 
Nu ser jag att solen är på väg att kika fram! Hässelby villastad ligger längst med vattnet så ska nog förlänga promenaden och gå ut redan nu!
 
Ha en fin helg allihopa!

Avis

 
Snart så landar mina föräldrar i paradiset, eller Sal, som är en av Kap Verdes fantastiska öar. Inte vart där men googlat och sett bilder samt hört folk som vart där, ska va finare och mer exotiskt än Thailand. Ett av mina drömresemål jag bara ska åka till, så jag hoppas verkligen de tycker att de är bra, jag som peppade att de skulle åka dit istället för till någon kanarieö. Fredrik har en app på sin ipad där jag följt deras plan sen de startare på arlanda imorse, kollat då och då under dagen och sett hur de färdats! Lite häftigt! )
 
Jag är kvar i Solna, kom aldrig till Hässelby igår men vi åker ut idag så fort Fredrik är hemma från jobbet! Imorn ska jag och Hilda på fika hos min favoritlärare jag hade på mellanstadiet, sprang på henne sist jag var i Hässelby och då bestämde vi träff! Ska bli så himla mysigt!!! På lördag ska vi till Norrtälje på dagen, jag ska till frissan och sedan på kvällen ska vi ha Lisa, Peter och deras 3 kids på besök! Mysfaktorn är hööög!!
 
 

Insnöad

Hej och hå vad det snöar! Jag gillar snö men känner att det lixom räcker nu! Hoppas minusgraderna håller i sig så vi får en vit jul!
 
Natten var inte kalasbra kan jag väl säga, trodde att Hilda skulle "sova ikapp" de hon inte sov inatt nu under dagen, men nej nej.. Hon har vägrat att sova, fått söva henne vaggandes i vagnen.. Hopplöst, inget annat har dugit. Hon brukar vakna runt 15-tiden och sen va vaken till kvällen, men hon somnade nyss och jag har en känsla av att hon kommer sova längre än till 15. Ikväll var tanken att jag och Hilda skulle va hos mamma och pappa, de ska åka utomlands imorgon bitti, om nu planet går. Fredrik ska på julfest med jobbet och det är inte sketakul att va ensam en heeel dag! Men, de är inte riktigt läge att köra bil! Pappa skulle hämtat oss under dagen men vi får se om han tar sig hit senare i eftermiddag eller kväll! Vore skönt med lite miljöombyte. Tanken är att vi ska bo där under veckan de är borta, för nu ska de börja med stammarna i våra badrum så vi kommer inte kunna gå på toa eller duscha i lägenheten, utan nere i nån bunker på gården, så nej tack! Vi flyr Solna helt enkelt! Men om det blir idag eller imorgon det återstår att se!
 
 
Det har tom kommit snö emellan ett av våra fönster, känns lite halvjobbigt.. Men de är ett problem jag inte orkar ta tag i nu! Nu när Hilda sover tänker jag försöka hitta nåt skoj/vettigt att strötitta på på tv, disney junior har vart på sen 7:30 imorse..
 
 

1:a advent

 

Trevlig första advent till er alla!
 

Vilken härlig vintermorgon att vakna till! Massor av snö och solen är på väg fram! :) Nu ser jag fram emot en härlig söndag!!
 
 
Gullsnuttan!!
 
 

Mina hjärtan!

 
 
Såhär härlig familj har jag turen att ha!!
 
Hilda är ett riktigt busfrö, sen hon började krypa för några veckor sedan har de gått i rasande fart, nu reser hon sig upp blixtsnabbt och när hon står upp, släpper hon gräppet me ena handen och balanserar tills hon hittar ett nytt mål att ta sig till. Du får lugna dig lite med att gå är du snäll! Du är bara 8 ½ månad!
 
Igårkväll var jag ute på middag med jobbet! HIMLANS trevligt och supergod mat. Blev glatt överraskad av det libanesiska köket! Kommer nog bli återbesök där! Yummi yummi!!
RSS 2.0