Recept
Antal portioner - 4
Färdigt på - 2 timmar
Ingredienser
0.5 paket jäst
1 msk honung
2 tsk salt
0.5 dl timjan, finhackad
0.5 dl rosmarin, finhackad
100 g soltorkade tomater, finhackade
5 dl vatten
1 dl mjölk (3%)
5 dl havregryn
6 dl vetemjöl
3 msk solrosloja
1 msk flingsalt
3 msk olivolja
Gör så här
1. Smula jästen i en stor bunke. Tillsätt honung, salt, timjan, rosmarin och soltorkade tomater.
2. Blanda mjölk och vatten. Värm fingervarmt, ca 37 grader. Häll i blandningen i bunkern. Rör om så att jästen löser sig.
3. Tillsätt mjöl och havregryn. Rör snabbt ihop den lösa degen. Låt degen jäsa under duk i ca 1.5 timme.
4. Olja en plåt med solrosolja. Töm försiktigt upp degen så att jästbubblorna blir kvar.
5. OBS! Tryck inte ut degen på plåten. Pensla degen försiktigt med olivolja. Strö flingsalt över brödet. Klipp över timjan och rosmarin över brödet.
6. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter i 225 grader.
Lite andra bilder från kalaset!
Oerhört snygga va? ;)