Recept

 Godmorgon! Kvällen igår blev lyckad och Fredrik var nöjd med sin födelsedag! :) Största hitten under kvällen blev ett hembakat bröd, här är receptet:

Antal portioner - 4
Färdigt på - 2 timmar

Ingredienser

0.5
paket jäst
1 1 msk honung
2 2 tsk salt
0.5 0.5 dl timjan, finhackad
0.5 0.5 dl rosmarin, finhackad
100 100 g soltorkade tomater, finhackade
5 5 dl vatten
1 1 dl mjölk (3%)
5 5 dl havregryn
6 6 dl vetemjöl
3 3 msk solrosloja
1 1 msk flingsalt
3 3 msk olivolja

Gör så här

1. Smula jästen i en stor bunke. Tillsätt honung, salt, timjan, rosmarin och soltorkade tomater.

2. Blanda mjölk och vatten. Värm fingervarmt, ca 37 grader. Häll i blandningen i bunkern. Rör om så att jästen löser sig.

3. Tillsätt mjöl och havregryn. Rör snabbt ihop den lösa degen. Låt degen jäsa under duk i ca 1.5 timme.

4. Olja en plåt med solrosolja. Töm försiktigt upp degen så att jästbubblorna blir kvar.

5. OBS! Tryck inte ut degen på plåten. Pensla degen försiktigt med olivolja. Strö flingsalt över brödet. Klipp över timjan och rosmarin över brödet.

6. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter i 225 grader.

 

 

Lite andra bilder från kalaset!

Oerhört snygga va? ;)

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0